Internet & Telefonie

Internet en WiFi laten installeren door een monteur

Internet en WiFi laten installeren

internet en telefonieNiet iedereen is even handig met het instellen en aansluiten van computers, routers, kabels en andere kastjes die je nodig hebt om thuis te kunnen internetten, televisie kijken of bellen.

Dat hoeft ook niet, want gelukkig hoef je dat niet iedere dag te doen. Alleen als je overstapt van provider of als er problemen zijn met de verbinding is het makkelijk als je er een beetje handig mee bent. Ben je dat niet helemaal of zelfs helemaal niet? Dan is er altijd nog de monteur die het allemaal voor je kan doen.

Een internet en telefonie monteur bestellen

Biedt jouw provider geen installatieservice aan? Of gaat het niet om een nieuwe aansluiting, maar heb je voor iets anders een vakman nodig, zoals bijvoorbeeld voor een slecht WiFi signaal of een haperende router? Dan zijn er andere opties om tegen een geringe vergoeding een expert langs te laten komen.

Thuis werken & thuisnetwerk

Tegenwoordig kan je het leven niet meer voorstellen zonder internet. Was het vroeger enkel voor professionele doeleinden een vereiste om een goede internetverbinding te hebben, het is essentieel om de dag door te komen.

Van opstaan met een wifi wekkerradio tot ’s avonds je bed in kruipen met een Netflix documentaire. Ook werken vanuit huis is steeds meer de norm aan het worden, en kunnen kinderen ook niet meer zonder wifi op hun smartphone of tablet. Kortom, een goed en snel thuisnetwerk is niet meer weg te denken.

internet Internet en TelefonieWat is een thuisnetwerk?

Een huisnetwerk, thuisnetwerk of HAN (van het Engels: Home Area Network) is een computernetwerk dat gebruikt wordt in een woning of klein bedrijf. Oorspronkelijk werd een thuisnetwerk vooral gebruikt voor het verbinden van computers onderling, en het verbinden van de gateway van de router met een breedbandmodem van een internetserviceprovider.

Tegenwoordig worden thuisnetwerken echter meer gebruikt om draadloze apparaten als spelcomputers, laserprinters, smartphones, tablets en smart TV’s via Wi-Fi met elkaar te verbinden.

Ga je bouwen of strippen en renoveren? Denk dan goed na over het plannen en plaatsen van een thuisnetwerk. We geven je hieronder enkele tips mee

floridas techniek beveiliging installatiebedrijf