Brandbeveiliging

Brandpreventie is een noodzakelijk deel van een veilige leefomgeving. Om te zorgen dat jij comfortabel en veilig kunt wonen, is het van groot belang dat jouw huis beschermd is tegen brand.

Rookmelders onmisbaar voor uw veiligheid

Een rookmelder is een onmisbaar onderdeel van een veilig huis. Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn kleine branden waarbij het vuur smeult, zonder grote vlammen. Deze smeulbranden veroorzaken wel veel giftige rook en maken daardoor ook de meeste slachtoffers.

Zorg daarom dat je in je eigen woning een optische rookmelder installeert. Rookmelders zijn apparaten die rook (en dus brand) ontdekken en dan een hard alarm laten horen.

Met een toegangscontrole systeem is uw pand waterdicht

Om te voorkomen dat je te laat reageert op rookontwikkeling of brand in huis, heb je naast standaard rookmelders de keuze uit een grote hoeveelheid producten die op het eerste oog behoorlijk op elkaar lijken. Dit maakt het lastig om te bepalen welke melder jij nodig hebt.

Voor de beste rookmelder in jouw situatie, zijn er eigenschappen waar je op let.

  • Wat moet de melder detecteren?
  • Wil je de rookmelder draadloos laten plaatsen?
  • Zoek je een standalone, koppelbare of smart rookmelder?
  • Welke extra eigenschappen( bv. centraal gestuurd) moet de rookmelder hebben?

Aanvullende melders

Behalve rookmelders kun je ook gebruik maken van hittemelders. Deze melders reageren niet op rook maar op hitte. Dit kan handig zijn in ruimtes met vochtige dampen  zoals een keuken of een stoffige ruimte met een bijvoorbeeld een wasdroger.

Een goede aanvulling op de brandveiligheid in je woning is een bv. CO2 melder.

 

Installatie plek waar wel niet een rookmelder

Heeft u twijfels over het ophangen en plaatsen van een rookmelder? Weet u niet hoe u de brandmelders koppelbaar maakt en wilt ook noodverlichting laten plaatsen? Twijfelt u of u de melders het beste aan de muur in de zolder moet plaatsen en of de keuken ook een brandmelder nodig heeft? Of is er storing en piept uw brandmelder constant zonder dat er brand is?

Dan is het verstandig om direct om snel contact met ons op te nemen! 

floridas techniek beveiliging installatiebedrijf