Datanetwerken

Een goede netwerkinfrastructuur met bekabeling en de juiste apparatuur is van cruciaal belang voor het perfect functioneren van uw organisatie.

Over datanetwerken

Netwerkinfrastructuur, ook wel datanetwerken genoemd, is het fundament van elke organisatie. Als het netwerk niet goed op haar taken en/of aantal gebruikers is berekend, dan vertaalt zich dat direct in efficiencyverlies voor uw organisatie.

Floridas Techniek beschikt over gespecialiseerde medewerkers voor het ontwerpen van de architectuur, implementeren en beheren van een fysieke infrastructuur van grote of kleine datanetwerken en glasvezelverbindingen.

Datanetwerken DatanetwerkenNetwerkapparatuur voor een perfect netwerk

Een netwerk bestaat niet alleen uit kabels. Alle apparatuur zoals pc’s telefoons, randapparatuur moet ergens aangesloten en afgekoppeld worden. 

Bij de patch panelen worden alle kabels verzameld en kan alle apparatuur snel aangesloten en afgekoppeld worden. Meerderde patch panelen worden in een patchkast geplaatst, maar alle overige actieve netwerkcomponenten zoals bijvoorbeeld telefooncentrale, beveiligingsinstallaties e.d.

Outlets

De outlets (wandcontactdozen) zijn de verbindingspunten waar de kabel naar de apparatuur wordt aangesloten op het permanente netwerk. De wandcontactdozen zijn in te bouwen in (scheidingsmuren), kantoormeubilair of in vloeren etc.

Voorbereiden op de toekomst

Wij verzorgen uw netwerk door toepassing van producten volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van data communicatie. Zowel bekabelde als draadloze, WiFi netwerken of een combinatie van beide. Zo flexibel en veelzijdig als u het maar wilt of nodig heeft. 

Nieuwe architectuurmogelijkheden verhogen de flexibiliteit en de efficiëntie van de IT binnen uw bedrijfsprocessen. Daarbij moet u niet alleen aan administratieve functies denken, maar ook aan de aansturing van fysieke bedrijfsprocessen.

floridas techniek beveiliging installatiebedrijf