Domotica of Huisautomatisering ?

Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.

Welk comfort niveau wenst u?

Domotica is zoveel als huis- of gebouwautomatisering. Automatisering die ervoor zorgt dat u bijna niets meer handmatig hoeft in- en uit te schakelen. Installaties worden zó geprogrammeerd, dat ze op het juiste moment aan- en uitgaan.

Het kan gaan om een draadloze deurbel, het schakelen van zogenaamde lichtscenes, klimaatbeheersing per kamer, bediening van rolluiken of zonneschermen, enz. allemaal te bedienen met behulp van bijvoorbeeld een touchscreen in de woonkamer.

Een touchscreen en tasters

In een woning og gebouw met domotica ziet u enkele touchscreens aan de wand, waarop u alle instellingen kunt regelen. Daarnaast hebben elke ruimte minstens één strak, eenvoudig paneel waarmee u de verlichting (en/of andere installaties) kunt inschakelen en dimmen. Want domotica is centrale automatisering van allerlei installaties.

centrale aansturing

Verlichting, verwarming, airconditioning, beveiliging, communicatie, audio, zonwering, gordijnen, beregeningsinstallatie: ze kunnen allemaal centraal aangestuurd worden. En natuurlijk zó, dat ze logische ‘scènes’ vormen. Samenhangende instellingen die precies passen bij een bepaald moment van de dag of de week. Als u bijvoorbeeld van huis bent, stelt u de meeste installaties anders in dan wanneer u net thuis komt.

KNX is onze standaard

NKX domotica

Installatiebedrijf Floridas Techniek werkt met de wereldwijd open standaard “KNX”. Zo'n 400 fabrikanten maken volgens deze standaard materialen die volledig uitwisselbaar met elkaar zijn.

Nog een voorbeeld. Bij het verlaten van uw huis is het ook mogelijk om alle verlichting uit te schakelen en hiermee ook de verwarming lager te zetten, met één druk op een knop. Dit levert natuurlijk een energiebesparing op. Ook is het bij voorbeeld mogelijk een beweginsmelder in een toilet te plaatsen. Het licht gaat dan automatisch aan en ook weer automatisch uit.

floridas techniek beveiliging installatiebedrijf